Γιατί ένα προηγμένο διαγνωστικό αυτοκινήτου είναι το πιο σημαντικό εφόδιο του επαγγελματία επισκευαστή στη διαδικασία μετάβασης σε συνθήκες σύγχρονης κινητηκότητας 

Παρακολουθούμε τα τελευταία χρόνια μία συνολική προσπάθεια από φορείς και επιχειρήσεις να μειώσουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα προσαρμόζοντας ολόκληρη τη δομή τους ώστε να αναδείξουν δράσεις και πτυχές της φιλοσοφίας της πράσινης κινητικότητας.

Εταιρίες που δρουν στον κλάδο αυτοκινήτου είτε αναγκάζονται, είτε από επιλογή υιοθετούν στρατηγικές οι οποίες εναρμονίζονται σε οικονομικό περιβάλλον με τάσεις διαμοιρασμού, οι οποίες αναμένεται να συμβάλουν σε πιο αποτελεσματική κίνηση οχημάτων, σχετικά με τη διάρκεια και τις αιτίες χρήσης.

Τα τμήματα έρευνας και ανάπτυξης των αυτοκινητοβιομηχανιών εργάζονται πυρετωδώς ώστε τα νέα μοντέλα να είναι εξοπλισμένα με προηγμένα βοηθητικά συστήματα οδηγού, ένα πρώιμο στάδιο αυτόνομης οδήγησης, και παράλληλα υιοθετούν νέες μεθόδους συστήματος μετάδοσης κίνησης, με την ηλεκτροκίνηση να φαίνεται ότι υπερτερεί. Η εταιρία VOLVO ανακοίνωσε πρόσφατα ότι σχεδιάζει να παράγει μόνο αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα μέχρι το 2030.

Οι παραπάνω εξελίξεις επηρεάζουν δραστικά τη λειτουργία του κλάδου συντήρησης και επισκευής οχημάτων, με τους επαγγελματίες του κλάδου να καλούνται πλέον να εξετάσουν επενδύσεις σε μέσα, πληροφορίες και γνώσεις. 

Η προμήθεια προηγμένου διαγνωστικού εξοπλισμού αποτελεί ίσως το πρώτο και πιο σπουδαίο βήμα στην διαδικασία εξέλιξης.

 Η Σουηδική εταιρία AUTOCOM, κατασκευαστής ολοκληρωμένων λύσεων εξοπλισμού διάγνωσης οχημάτων, δημιουργεί τις προϋποθέσεις με τα εργαλεία της και προσφέρει τους χρήστες κάλυψη εξυπηρέτησης νέας αλλά και παλαιότερης τεχνολογίας οχημάτων, ώστε η ομαλή μετάβαση, χωρίς να χάσει τα ανταγωνιστικά χαρακτηριστικά των υπηρεσιών του ούτε στιγμή ο επισκευαστής, να είναι απολύτως εφικτή.

Λαμβάνοντας υπόψιν όλες τις τάσεις, η AUTOCOM εξελίσσει διαγνωστικά εργαλεία αυτοκινήτου, φορτηγού και ρυμουλκούμενων, δυναμικά προσφέροντας τις αντίστοιχες εκδόσεις λογισμικού διάγνωσης με ενσωματωμένες δυνατότητες δυναμικής και στατικής βαθμονόμησης προηγμένων βοηθητικών συστημάτων οδηγού(ADAS), εφαρμογή άμεσης εξακρίβωσης τήρησης αναμενόμενων ορίων εκπομπών καυσαερίων, με το όνομα GENERIC και τέλος, κατόπιν  επιλογής, πρόσβαση σε μία πλήρη βάση δεδομένων τεχνικών πληροφοριών με το όνομα INFO SYSTEM,  ολοκληρώνοντας έτσι το τρίπτυχο γνώση, πληροφορία και εντοπισμός ζητημάτων δυσλειτουργίας οχημάτων.

Η αποτελεσματική κατανόηση όλων των παραπάνω, είναι ένα ζήτημα πάνω στο οποίο η AUTOCOM έχει εργαστεί επιμελώς και γι' αυτό το λόγο το μενού αλλά και τα κείμενα βοήθειας χρήστη έχουν μία εξαιρετική μετάφραση στα Ελληνικά, μέσα σε ένα πολύ φιλικό περιβάλλον, είναι ακόμη δύο σπουδαία χαρακτηριστικά στην υπηρεσία του χρήστη.

Τα μεταφορικά μέσα και οι συνθήκες μοντέρνας κινητικότητας είναι πλέον ορατά, ο κλάδος επισκευής και συντήρησης, ο επαγγελματίας επισκευαστής, έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει τα μέσα για να ανταπεξέλθει στις νέες προκλήσεις, ο προγραμματισμός και η επιλογή αποτελεσματικών εργαλείων είναι ζητήματα που πρέπει να εκτιμηθούν εκτενώς.

climate change
car share
Σχεδιασμός αυτοκινήτου
Σταθμός φόρτησης αυτοκινήτου
AUTOCOM διαγνωστικό
AUTOCOM CARS ACS.jpg
διαγνωστικό αυτοκινήτου
autocom trucks
AUTOCOM ICON
tesla repair